Weer méér verzekeringsfraude

Verzekeraars hebben vorig jaar bijna 13.000 keer fraude vastgesteld bij een schademelding. Dat is een stijging van ruim 11% ten opzichte van een jaar eerder. Dagelijks zijn zo’n 450 onderzoekers bezig met het opsporen van verzekeringsfraude. Hierbij geven wij u voorbeelden van fraudegevallen die niet hebben geleid tot een schade-uitkering. De verzekerden zijn na deze fraude vermeld op de zogenaamde ‘zwarte lijst’.

  • Een verzekeraar krijgt een claim binnen van € 6300 voor een aantal medische behandelingen in verschillende gesloten ziekenhuizen in Egypte.
  • Na een aanrijding claimt een kickbokser letselschade. Hij zou onder meer zijn nek niet meer kunnen draaien en heeft moeite zijn armen tot schouderhoogte te brengen. Niet veel later ontdekt de verzekeraar dat de kickbokser gewoon aan wedstrijden meedoet.
  • Na een flinke storm claimt een verzekerde schade. Een boom zou op een schutting zijn gevallen. De verzekerde stuurt een foto mee maar de verzekeraar ontdekt dat die foto tijdens een eerdere storm is gemaakt en gewoon van internet is geplukt.
  • Iemand doet voor € 1200 een beroep op zijn aansprakelijkheidsverzekering. Hij zegt dat hij per ongeluk de gouden ketting van een vriend in een afvalcontainer heeft gegooid. De afvalcontainer zou nog diezelfde zaterdag geleegd zijn. De betreffende gemeente leegt op zaterdagen echter geen containers.
  • Na een woninginbraak dient een verzekerde een claim in van € 15.000 vanwege diefstal van allerlei voorwerpen. De daders van de inbraak zijn gezien door een getuige maar hij getuigde ook dat de inbrekers gewoon wegrenden zonder spullen.