Scheiden? De mediator helpt!

Het hoge woord is eruit: u en uw partner gaan uit elkaar. Als u gaat scheiden komen er een heleboel vragen op u af: waar gaat u wonen, hoe blijft u samen voor de kinderen zorgen, kunt u straks nog wel rondkomen en hoe kunt u de scheiding het beste regelen? En dan zijn er nog ingewikkelde kwesties zoals het eigendom van het huis, wie neemt de hypotheek over en hoe verdeelt u elkaars pensioenrechten?

In Nederland is er maar één grond waarop u een echtscheiding kunt aanvragen: het huwelijk is duurzaam ontwricht en daarvan is sprake als de verhouding binnen het huwelijk zo moeilijk is geworden dat het niet meer mogelijk is om nog langer bij elkaar te blijven. Een echtscheidingsprocedure wordt behandeld door de rechtbank.

Om samen goed door deze periode heen te komen is specialistische hulp absoluut gewenst. De partners kunnen elk een advocaat nemen. Het risico op een vechtscheiding wordt daarmee groter en voor beiden hangt er een flink kostenplaatje aan. U kunt ook een mediator in de arm nemen. De mediator probeert er samen uit te komen met behartiging van de belangen van beide partners. Voordeel: u komt er samen sneller uit en het kostenplaatje blijft beperkt. De mediator is ook aanspreekbaar om de scheidingsafspraken in de jaren erna goed te monitoren en samen te bespreken. JuriVista en Trialoog mediators werken nauw samen. Wilt u meer weten wat Trialoog voor u kan betekenen? Vraag het ons gerust!