Let op: toegenomen aantallen inbraak bij huizen in aanbouw

In de afgelopen dagen heeft de politie in Zuid Oost Drenthe geconstateerd dat er in toenemende mate een inbraak plaatsvindt in woningen die in aanbouw zijn. Vaak wordt het daar aanwezige gereedschap door de inbreker weg genomen, al geplaatste CV-ketels van de muur gehaald en andere kostbare zaken.

Of de kosten van deze schadezaken gedekt zijn op de opstal- of inboedelverzekering is nog maar de vraag. Het huis is immers in aanbouw, is nog niet bewoond en biedt vaak ook niet het gebruikelijke niveau van veiligheid en inbraakwerendheid waardoor de belangen van de verzekeraar (wettelijk bepaald) in het geding kunnen zijn. Vaak volgt er dan geen uitkering en is de teleurstelling daarover groot.

Het meest efficiënt is om de woning in aanbouw te beschermen. Zorg dat ramen en deuren altijd goed afgesloten zijn met deugdelijk hang- en sluitwerk. Onttrek het aanwezige gereedschap aan het gezichtsveld door het in kasten te zetten en zet de woning rondom in de bewegingsmelders. Dit laatste schrikt af en hindert een inbreker in diens pogingen om de goed afgesloten ramen en deuren te forceren. De investering hiervoor is meestal veel lager dan de aanschaf van nieuw gereedschap of andere gestolen materialen. En overkomt u desondanks een inbraak, dan helpen wij u om de schadekosten te verhalen.