Autorijden met slippers verhoogt uw aansprakelijkheid bij een ongeval

Op een zomerse dag autorijden met slippers. Hoe zat het ook alweer? In onze wet is geen verbod opgenomen over autorijden op slippers of met blote voeten. Er is echter wel vastgelegd dat het verboden is om zodanig gedrag in het verkeer te vertonen, dat daarmee anderen in gevaar worden gebracht.

Door het dragen van slippers kunnen voeten sneller van het pedaal glijden of juist blijven haken achter het pedaal. Dat houdt in dat u wel aansprakelijk gesteld kunt worden wanneer u een ongeval veroorzaakt, hetgeen dus grote financiële gevolgen kan hebben. Zorg daarom voor goed schoeisel voor een goede grip in de auto en op de weg.

In Spanje en Frankrijk is wél een wettelijk verbod van toepassing en in deze landen riskeert u dus een boete bij het dragen van slippers tijdens het autorijden. Hierdoor is een eventuele aansprakelijkheid voor ontstane schade ook eenvoudiger en bovendien eerder gestandaardiseerd in het maatschappelijk verkeer. Houd hier rekening mee op reis naar uw vakantiebestemming. Overkomt u in deze landen een ongeval en heeft de tegenpartij slippers aan, maakt u dan direct een foto als bewijs.