Aankoop via Marktplaats blijkt defect. Wat nu?

Miljoenen Nederlanders zoeken en kopen op allerlei websites, zoals op Marktplaats. Als u iets van een particuliere aanbieder op Marktplaats koopt, dan heeft u niet dezelfde garantie als bij een aankoop bij een bedrijf. Maar u heeft wel recht op het product zoals de aanbieder het heeft omschreven in de advertentie of u erover heeft verteld.

Als de aanbieder adverteert en/of de indruk heeft gewekt dat het product goed functioneert, moet het product daar ook aan voldoen. U heeft als koper echter ook een onderzoeksplicht. Dit betekent dat u zelf ook het product moet controleren. U kunt dan zelf zien of het product inderdaad werkt. Hetzelfde geldt voor een product dat er anders uit ziet dan in de advertentie. Het is daarom verstandig zijn een product op te halen in plaats van te laten opsturen.

Als uw aankoop defect is of ziet er anders uit dan u mocht verwachten dan kunt u de aanbieder aanschrijven dat u alsnog het product wilt ontvangen zoals dit ook is aangegeven in de advertentie. Indien dit niet gebeurt, kunt u vragen (en dwingen) om teruggave van het betaalde geld.